Izvor:
18.05.2016 u 15:51
0

NOVINA U ZDRAVSTVU: Panik tasteri čuvaju MEDICINSKO OSOBLJE

Direktorka Lekarske komore Srbije Vesna Jovanović kazala je danas da su u pojedinim zdravstvenim ustanovama uvedeni "panik tasteri", ali detektori za metal, kako bi se povećala bezbednost i smanjili napadi na zdravstvene radnike.

Ona je dodala da se kroz izmene zakona nastoji da se poveća bezbednost zaposlenih na poslu.

Primećeno je, kako kaže, da mentalno obolele osobe dolaze često u sukob sa lekarima i dodala da se i na tom polju kroz zakone mora nešto promeniti.

"Kroz zakon se mora promeniti da psihijatrijski pacijenti ne dolaze u dom zdravlja po recept, već da dobiju terapiju od svog psihijatra. Radi se na više novoa, da bi zdravstveni radnici dobili veću bezbednost kroz zakone", rekla je Jovanović na RTS-u.

Ona je dodala da jedan deo sukoba potiče od toga što se kroz medije dosta javno govorilo da lekari nisu dobri, da su korumpirani, a da drugi deo sukoba leži u tome da pacijenti smatraju da imaju veća prava, a da im lekari uskraćuju ta prava.

Danas se obeležava dan Lekarske komore Srbije, a lekari još upozoravaju da je samo pet miliona stanovnika osigurano, a da su godišnja izdvajanja po osiguraniku oko 230 evra, kao i da država mora da razmisli da izdvajanja prema zdravstvenom fondu budu veća.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter