Izvor:
08.03.2017 u 15:01
0

VIŠE NEĆETE MOĆI DA PUŠITE NI ELEKTRONSKE CIGARETE: Nova odredba stupa na snagu u celoj Evropi!

Prema novoj direktivi Evropske komisije koja će početi da se primenjuje na nivou čitave EU, u kafićima, restoranima i u svim javnim prostorijama uvodi se zabrana pušenja elektronskih cigareta, a ta odluka bi uskoro mogla da zaživi i u Srbiji.

Naime, stručna republička komisija izradila je nacrt izmena zakona po kojem se potpuno zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima, piše Blic.

Trenutnim važećim Zakonom o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu napravljen je ustupak ugostiteljskim objektima, pa je tako pušenje dozvoljeno u lokalima površine većim od 80 m2, u kojima vlasnici mogu da odrede najmanje 50 odsto prostora gde je pušenje dozvoljeno.

Srmena Krstev, predsednica Republičke komisije za prevenciju upotrebe duvana za Blic tvrdi da će Srbija, htela to ili ne, ipak morati da prilagodi svoje zakone evropskim.

– U nekom trenutku moraćemo da usvojimo takav zakon jer je nemoguće da ostanemo jedina zemlja u Evropi koja nije zabranila pušenje, kako običnih, tako i e-cigareta. Kada je mogla jedna Turska, zašto ne bismo mogli mi? – pita se Krstev.

Direktiva EK odnosi se na osobe koje se pojavljuju na TV ekranima, kao i na fotografijama u medijima, što znači da cigaretama, bile one elektronske ili ne, nema mesta u medijima. Izuzetak su umetnički filmovi, što je i dosadašnja uobičajena praksa.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter