Izvor:
09.03.2017 u 02:32
0

MUKA OD PREVIŠE KIŠE: Poplave u Lučanima, ponovo se izlila reka Bjelica!

Usled obilnih padavina tokom prethodne noći i danas, reka Bjelica se izlila u nekoliko lučanskih naselja i poplavila oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Reka se izlila u mestima Turičko polje, Lisa, Puhovo, Lisice i Đerać, saopšteno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Trenutno nije ugroženo nijedno domaćinstvo, saobraćajnice, niti privredni subjekti.

Pritoke Bjelice, reke Goružca u Viči i Tijanska reka su u blagom opadanju, dok su potoci u Lučanima, Spilo, Klenovac i Lučanski potok zbog visokog nivoa vodostaja Bjelice u porastu.

Zbog izlivanja vode u Đeraćkom polju, štab je doneo zaključak da se izvrši popravka zaštitnog zemljanog bedema u naseljenom mestu Đerać.

Opštinski štab je u stalnom zasedanju, prati situaciju na terenu i u skladu sa razvojem događaja preduzima sve potrebne mere, navodi se u saopštenju.

Prošle godine u martu, usled obilnih padavina reke na području Lučana, Čačka i još nekoliko opština Zapadne Srbije su se izlile u poplavile na desetine domaćinstava.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter