Izvor:
15.03.2017 u 06:39
0

NOVI SAD: Kamen temeljac za Hitnu pomoć!

Radovi će biti završeni za godinu dana, a projekat finansiraju pokrajinska vlada i Grad Novi Sad sa po 204 miliona dinara

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položili su juče kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu.

Mirović je poručio da će pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedno finansirati izgradnju tog objekta, za šta su izdvojili po 204 miliona dinara, i da će radovi na izgradnji biti završeni za godinu dana.

On je najavio da će za nekoliko nedelja početi potpuna rekonstrukcija Regionalne bolnice u Pančevu, a da će republička vlada, preko Ministarstva zdravlja, pripremiti finansiranje izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Krenuće se, kako dodaje, i u sanaciju klinika i instituta u okviru Kliničkog centra Vojvodine, kao i u rekonstrukciju odeljenja za plućne bolesti u Regionalnoj bolnici u Subotici i da su sredstva za te namene već obezbeđena.
Iz ovog zajedničkog plana Ministarstva zdravlja, pokrajinske vlade i Grada Novog Sada vidi se da ćemo ove godine imati ogromna ulaganja u zdravstveni sistem, i to je ono što treba da dovede do poboljšanja u toj oblasti – istakao je Mirović.

Po njegovim rečima, Novi Sad će u ovoj i sledećoj godini imati mnogo novih objekata – zgradu Radio-televizije Vojvodine, blokove B i C Kliničkog centra, zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i zgradu Muzičke škole i Koncertnu dvoranu.

Gradonačelnik Vučević je rekao da su Novosađani dugo čekali da počne realizacija izgradnje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.
U tu veliku investiciju krenuli smo zahvaljujući podršci pokrajinske vlade, koja u jednakom iznosu kao i Grad Novi Sad finansira izgradnju ovog objekta, koji će imati 5.300 kvadratnih metara korisne površine koja obuhvata i samu zgradu hitne medicinske pomoći i garažni prostor – rekao je Vučević.

On je objavio i da je Grad Novi Sad od Ministarstva zdravlja dobio 80 miliona dinara za rekonstrukciju i ulaganje u infrastrukturu Doma zdravlja na Limanu IV.

Happytv.rs
Foto: Novi Sad

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter