Izvor:
16.03.2017 u 17:08
0

NEVEROVATNA ISPOVEST: Srbin iz Prijedora sprečio masakr u Nemačkoj

Srbin Milovan Bogunović (45) iz Reda Videnbruka kod Bilefilda postao je heroj cele Nemačke pošto je u ponedeljak golim rukama savladao pomahnitalog mladića, koji je sa nožem krenuo u krvavi pokolj u zgradi katastra u ovom gradu.

Bogunović je zaustavio razjarenog manijaka u trenutku kada je već teško ranio dvoje ljudi, a da ga ovaj hrabri Srbin nije onesposobio, ubio bi bar desetoro koji su se nalazili u zgradi.

Kako Bogunović svedoči u ekskluzivnoj ispovesti za Informer, incident se dogodio dok je u redu u katastru čekao da obavi neke poslove oko imovine.

– Dok sam čekao da dođem na red na šalteru, muk i tišinu odjednom je prekinuo vrisak. Odmah sam potrčao u tom pravcu i kod jedne kancelarije sam video čoveka krvave glave kako leži na podu. Samo sam ga odgurnuo i ušao u kancelariju, gde me je dočekao rastrojen mladić sa krvavim rukama u kojima je bio nož. Pored njega ležao je još jedan čovek koji je bio teško ranjen u stomak. Momentalno sam stao ispred nasilnika u želji da ga sprečim da dokrajči svoju žrtvu – priseća se Bogunović.

Iako je situacija bila izuzetno napeta, ovaj hrabri div visok gotovo 1.90 centimetara i težak više od 120 kilograma nije želeo da se povuče i pokušavao je da ubedi napasnika da ostavi nož.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/milovan%20bogunovic%202.jpg?m=1489662315

– Kada sam stao ispred njega nije mu nimalo bilo svejedno. Ipak sam ja izuzetno krupan čovek. Ponavljao sam mu neprekidno da ostavi nož i da će ga policija ubiti ako ga zatekne sa oružjem, ali je on samo nepomično gledao u zemlju. Iskoristio sam to da izguram ranjene ljude napolje kako ne bi iskrvarili, jer je jedan čovek bio baš u kritičnom stanju. Potom sam još jednom probao da nagovorim mladića da se preda, ali je on odjednom počeo da viče i zaleteo se na mene nožem. Odmakao sam se nekoliko koraka unazad, udario ga vratima i tako ga konačno onesposobio. Ko zna koliko bi ljudi pobio da ga nisam zaustavio – priča nam Bogunović.

Uprkos tome što je munjevito onesposobio napadača, Milovan je morao i da ga zaključa u kancelariju kako ne bi pobegao dok ne dođe policija.

– Kada sam ga udario, zatvorio sam kancelariju i držao vrata rukom. Poslao sam ljude iz okolnih soba da zovu hitnu pomoć i policiju. Ovaj mladić je pokušavao da izađe, ali nije mogao od mene. Druga opcija mu je bila samo da skoči kroz prozor. Vrlo brzo se pojavila sekretarica pa sam uzeo od nje ključeve i zaključao ga. Na kraju su stigli i policajci i manijak je završio iza rešetaka – istakao je naš sagovornik.

Na naše pitanje da li se nekog trenutka uplašio za svoj život, ovaj hrabri Srbin je kao iz topa odgovorio:

– Nisam. Pošto sam ceo život sportista, protiv mene mu ne bi bila dovoljna ni dva noža. Iskreno, bolje je za njega što nije krenuo da mi ozbiljnije naškodi. Da se ovakva situacija ponovi, sigurno bih opet stao ispred njega. Znaš i sam, takvi smo mi Srbi, Krajišnici. Tu svaki zdrav razum prestaje.

Srpski heroj Milovan Bogunović u Nemačkoj živi od 1993. godine, kada je pobegao iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine.
– Rodom sam iz Prijedora, gde sam živeo do devedesetih godina. Tih godina nije bilo druge opcije nego otići. Došao sam ovde i poslednje 24 godine tu živim i radim. Ovde sam zasnovao i porodicu, ali je zauvek ostalo u meni nešto što se zove mentalitet i ljubav prema Srbiji – priča Bogunović.

Informer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter