Izvor:
21.03.2017 u 15:35
0

SEĆANJE NA TINEJDŽERA HEROJA: Spomenko je pre 24 godine poginuo noseći hranu! (VIDEO)

Pre tačno 24 godine poginuo je Spoemnko Gostić, najmlađi odlikovani borav Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Imao je samo 15 godina kada je izgubio život prilikom napada muslimanskih snaga na planinu Ozren, a za svoje zasluge je odlikovan Medaljom zasluga za narod.

Spomenko je u ratu dobio nadimak Mali Obilić, ali ne zbog godina, već zbog toga što je mrtve i ranjene drugove izvlaćio sa prve linije fronta po kiši granata i metaka.

Kada se pridružio Vojsci republike Srpske bio je raspoređen kao kurir, ali ne bilo kakav. Spomenko je nosio hranu za borce na prvoj liniji fronta. Fotograf Tomislav Peternek i danas se seća trenutka kada je ovog malog junaka ovekovečio.

– Sećam ga se kao dečaka bebećeg lica, kako mi ide u susret na zaprežnim kolima. Pogledao sam ga a on puši i to stvarno uvlači dim i nosi sa sobom veliku torbu punu hrane. Kada je video fotoaparat i on i njegovi saborci šalili su se kako će sada ući u istoriju – rekao je Peternek za Kurir.

Telegraf.rs/Kurir

Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter