Izvor:
22.03.2017 u 18:22
0

MOSTARSKI GIGANT PAO U RUKE ARAPA: Vlasnik postao jedan od najjačih svetskih investicionih fondova!

Završena je prodaja mostarskog Hepoka, a njegov vlasnik je sada kompanija "Zera Investment LLC Dubai". "Zera Investment LLC Dubai" je drugostepeno društvo državnog investicionog fonda Emirata (Investment Corporation of Dubai), odnosno produžena ruka Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, pišu Grude online.

Prema tome sudeći Hepok postaje državno vlasništvo, saznaje Dnevni list od dobro upućenih izvora.

"Investment Corporation of Dubai" jedan je od najjačih investicionih fondova u svetu, na čijem je čelu Muhamed bin Rašid Al Maktum – predsednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija i jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskog istoka. Nije onda čudo da učesnici uključeni u postupak prodaje Hepok šuškaju da tu kompaniju očekuje svetla budućnost.

"Mogu reći jedino da se radi o vrlo ozbiljnom investitoru", kaže kratko Sinan Merzić, direktor u tehničkom mandatu Hepoka, ističući da više nije ovlaćen davati izjave na tu temu.

Damir Ferović, direktor kompanije "Zera Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo", izjavio je u ponedeljak bosanskim medijima u Sarajevu da će Hepok ostati u delatnosti proizvodnje vina.

"Novim investicijama koje planiramo, želimo da vatimo Hepok na mesto koje mu, prema našem mišljenju, i pripada te da ova kompanija opet bude 'ponos Hercegovine'. S obzirom na to da je osnovna delatnost Hepoka od njegovog osnivanja proizvodnja vina, teško je pa skoro i nemoguće to promeniti preko noći. Naša trenutna odluka je da ostajemo u delatnosti proizvodnje vina, ali svakako u budućnosti planiramo investirati i u nove projekte. Na takvim projektima se radi i kada budu definisani biće nam drago da ih predstavimo javnosti", kazao je Ferović Klik.

Uz Hepok, kompanija Žera Investment LLC Dubai kupila je i Bosnaplod.

Izvor: index.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter