Izvor:
03.04.2017 u 23:08
0

SRBI ODAJU POŠTU STRADALIM RUSIMA: Zapaljene sveće ispred ruske ambasade za žrtve u Sankt Peterburgu! (video)

Građani su počeli da pale sveće ispred ambasade Rusije u Beogradu kako bi odali poštu tragično stradalim u eksploziji u metrou u Sankt Petrerburgu, a među njim a su bili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević .

Poštu je odao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Obraćajući se novinarima, Stefanović je rekao da Rusija može da računa na podršku Srbije, na dobru saradnju, prijateljstvo i partnerstvo, kao što je to bilo do sada.

"Povodom tragičnog događa u Sankt Petrburgu ministar Djorđević i ja smo ovde da u ime vlade izjavimo najdublje saučešće ruskom narodu, ruskoj državi i porodicama postradalih u napadu", rekao je Stefanović.

Kako je naveo, još se ne zna da li se radi o terorističkom napadu, aktu organizovanog kriminala ili nečem sličnom, ali je svakako reč o zločinu počinjenom protiv ruskog naroda i nevinih ljudi koji su, dodao je, stradali samo zato što su se našli na meti nekih koji su želeli da nanesu veliko zlo.

Poručujući da Rusija može da računa na podršku Srbije, Stefanović je rekao da postoji odlična saradnja bezbednosnih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i svih vidova ugrožavanja bezbednosti."Ako postoji bilo šta što Srbija može da pomogne, mi stojimo na raspolaganju", istakao je Stefanović.Poštu su odali i građani među kojima je bio i član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Tanjug
Foto: Facebook/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter