Izvor:
07.04.2017 u 21:28
0

Postavlja se srpska zastava od 100 metara na ušću Save u Dunav: EVO ŠTA JE RAZLOG!

U Beogradu će uskoro biti postavljen jarbol visine preko 100 metara, na kome će se vijoriti srpska trobojka. Stub će biti postavljen na ušću Save u Dunav i trebalo bi da, zbog svoje visine, bude vidljiv iz gotovo svih delova prestonice.

Kako se navodi, cilj ovog poduhvata je jačanje kulta zastave, a očekuje se da se jarboli nakon prestonice, pojave i u drugim gradovima Srbije.

Inicijativa o postavljanju zastave potiče od premijera i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a on je od gradskih vlasti zatražio spisak lokacija gde bi zastava mogla da bude postavljena.

Odluka je doneta da se jarbol postavi između tržnog centra “Ušće” i Malog ratnog ostrva, gde se nalazi baza Rečne flotile Vojske Srbije.

Gradske vlasti poručuju će se srpska zastava uskoro vijoriti nad prestonicom i te da će to postati jedan od prepoznatljivih simbola Srbije i Beograda. Cilj je da se u društvu stekne običaj postavljanja i poštovanja državne zastave.

Novosti
Foto:Twitter/brodskimali

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter