VULIN I IGOR JURIĆ POTPISALI SPORAZUM: Za bezdebedniju budućnost dece u SRBIJI

 

vulin i juric

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece između Ministarstva rada i Fondacije “Tijana Jurić”.

Vulin je tom prilikom izrazio zadovoljstvo, što može “bar malo da pomogne” na povećanju bezbednosti dece, na poboljšanju kvaliteta života svih. 

Prema Vulinovim rečima, Fondacija “Tijana Jurić” je mnogo toga već uradilia, pomogla da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nepoznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet.

"To su sve fenomeni za koje tek saznajemo, da ljudsko zlo može da se pojavi tamo gde mislimo da smo zaštićeni i gde ga ne očekujemo”, rekao je ministar nakon potpisivanja Sporazuma. Kaže da državni mehanizmi nisu dovoljni i da čitavo društvo mora da se uključi u zaštitu naše dece.

“To moramo da radimo zajedno, to je način da to radimo i da se borimo da svako naše dete bude malo bezbednije, samim tim, i život svake porodice i svakog od nas biće smisleniji i sigurniji, ako su nam deca sigurna”, rekao je Vulin.

Direktor Fondacije Igor Jurić naglasio je da je Sporazum za njegovu fondaciju od izuzetnog značaja, jer je država prepoznala da se treba boriti za poboljšanje uslova za bolju bezbednost naše dece, kao i da ima planove i projekte koje bez države ne može da uradi.

Našoj Fondaciji više je potreban tehnička, a ne finansijska pomoć. Neke stvari još nisu dovoljno dobre u našoj zemlji i to moramo da poboljšamo, nadam se da ćemo, uz državne institucije, Ministarstvo rada, imati bolje mogućnosti i siguran sam da mi kao država na tome moramo mnogo više da radimo'', rekao je Jurić.

Istakao je da bezbednost dece još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, da se radi mnogo da se na to ukaže i roditeljima i državi, jer je bezbednost dece obaveza i odgovornost svih.

Izvor:Taqnjug
Foto:Tanjug video/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro