Izvor:
15.04.2017 u 13:51
0

AMSS: Popodne opreznije vozite zbog dva važna razloga!

U Srbiji se u popodnevnim satima očekuje zahlađenje sa kišom koje će vozačima doneti mokre kolovoze pa Auto moto savez Srbije savetuje oprezniju vožnju, posebno s obzirom da se prazničnih dana više putuje.

Nagle promene temperatura vožnju čine napornijom i zahtevnijom, a često su razlog iznenadnih kvarova na vozilu, navodi se u saopštenju.

AMSS poziva vozače da voze na većem odstojanju uz smanjenu brzinu, kako bi imali vremana da reaguju i izbegnu opanost na putu, a po potrebi i da bezbedno zaustave svoje vozilo ukoliko nađu na kišu ili jače pljuskove.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dok se nešto malo pojačan saobraćaj očekuje na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom, a slično može biti i na graničnim prelazima sa BIH i Crnom Gorom, navodi AMSS.

U satima pojačanog saobraćaja savetujemo korišćenje alternativnih i manje opterećenih graninih prelaza, dodaje se u saopštenju.

Od 18.04. do 21.04. između 22 i 06 časova izvodiće se radovi na čišćenju i pranju zaustavnih saobraćajnih traka u tunelu Lipak, na delu državnog puta I A reda broj 1 ( Obilaznica oko Beograda). Radovi se izvode u pokretu i za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Do 21.04, zbog radova na popravci kolovoza na državnom II B reda broj 428, Bela Palanka – Kremenica, saobraćaj će se odvijati usporenije naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na popravci kolovoza na putu II A reda broj 259, Bela Palanka – Čiflik od 18.04. do 25.04, saobraćaj će se odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 30.04. predviđeni su radovi na popravci kolovoza na državnom putu I B reda br. 35 Knjaževac-Svrljig. Za vreme radova, koji su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, vozila će se naizmenično propuštati.

Od 18.04. do 21.04, između 10 i 17 časova, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na državnom put I A reda broj 1 (Obilaznica oko Beograda), od petlje "Dobanovci" do petlje "Bubanj potok", u oba smera. Za vreme radova saobraćaj će biti regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter