Izvor:
24.04.2017 u 16:58
0

Ove godine pićemo pivo?! JAK MRAZ STOPOSTOTNO UNIŠTIO STABLA ŠLJIVA, NEZAPAMĆENA KATASTROFA!

Jak mraz je stopostotno uništio stabla šljive u opštini Blace. Žitelji kažu da je reč o nezabeleženoj katastrofi što se tiče voćarstva!

Kako 80 odsto stanovništva opštine živi od poljoprivredne proizvodnje, pre svega od šljive, što se njih tiče godina je završena i sada slede samo nepotrebni izdaci!

"Situacija je više nego katastrofalna s obzirom da je šljiva uništena 100 odsto. Ovo je nenadoknadiv gubitak koji će se odraziti i na naredne godine. Poljoprivrednici će ove godine samo bacati pare na prskanje, kako bi barem očuvali list i stabala za naredne godine", kazao je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

On dodaje i da je 70 odsto usled iznenadne hladnoće uništen i rod višnje i jagode, a malo bolje je prošla jabuka koja je 50 odsto uništena.

Koliko su šljiva i voćarstvo važni za ovaj kraj govori i podatak da je u blačkoj opštini registrovano 2.170 gazdinstava , a broj stanovnika je po poslednjem popisu 11.700.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter