Izvor:
24.04.2017 u 22:41
0

UBIĆE NAS PROMENE VREMENA: U svega nedelju dana doživećemo ZIMU, PROLEĆE I LETO!

Uprkos lošoj prognozi za kraj ove nedelje i velikom padu temperature, za prvomajske praznike očekuje nas pravo prolećno vreme. Temperature će ići do maksimalnih 20 stepeni, a samo ponegde mogući su lokalni pljuskovi. Do 1. maja čeka nas sunce i šetnja u kratkim rukavima.

Narednih dana moći ćemo da uživamo u gotovo letnjim temperaturama. Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak će maksimalna dnevna temperatura iznositi 27 stepeni. Ipak, samo dan kasnije očekuje nas zahlađenje i prava provala oblaka – prvo naoblačenje, a zatim kiša, pljuskovi i grmljavina.

U subotu će biti najhladnije. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se između 10 i 15 stepeni. Prvog dana vikenda možemo da očekujemo i malo kiše i pljuskova – kaže Nedeljko Todorović iz RHMZ.

U nedelju će temperature ipak biti malo više i kretaće se između 15 i 18 stepeni. Ipak, i tada će u nekim predelima Srbije padati kratkotrajna kiša.

Mada kod nas godinama prvomajske praznike prati i loše vreme, moguće je da će u ponedeljak dan proći i bez kiše, ali ne treba u potpunosti isključiti mogućnost kratkrotrajnih pljuskova.

Ipak, svakako će biti toplije. Temperature će ići do 20 stepeni. Slično vreme nas očekuje i u utorak – navodi Todorović.

Prema rečima meteorologa, očekuju se slične temperature tokom cele nedelje posle 1. maja. Ni mogućnost kiše nije isključena, ali je u ovom trenutku teško precizno reći kada će ona pasti. Ipak, dobra je vest da će uglavnom preovladavati toplo i sunčano vreme.

Mogući su kratkotrajni pljuskovi, ali to će biti retka pojava i sada je teško reći gde – kaže Todorović.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter