Izvor:
25.04.2017 u 14:00
0

Više nećete imati dilemu: EVO ŠTA SE RADI NA CRVENO SLOVO, A ŠTA NIKAKO NE SMETE!

Pojedini dani u godini prema crkvenom kalendaru, obeleženi su crvenim slovom. Taj dan je neradan… Ukoliko se uzmu u obzir Vaskršnji u Duhovski utorak, pravoslavna crkva beleži 38 praznika, plus 49 nedelja koje se štampaju crvenim slovom.

Dan u kome su Jevreji odmarali bila je subota, dok je kod nas to nedelja. Zbog toga se nedeljom vrši liturgija u hramovima i nije dozvoljen nikakav rad.

Na dan kada je crveno slovo se, ne radi se da bi se išlo u crkvu i molilo Bogu. Mojsije u knjizi Izlaska svedoči kako na crveno slovo treba da se odmara i svetkuje, navodeći to i u četvrtoj božijoj zapovesti.

Toga dana hrišćani odlaze u crkvu na sveta bogosluženja, vode se ozbiljni i pobožni razgovori u vezi sa praznikom, i ne obavljaju se uobičajeni poslovi u njivi.

U kući se obavljaju samo nužni poslovi poput pripremanja hrane i pranja sudova.

Kurir
Foto:oca.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter