Izvor:
25.04.2017 u 14:30
0

ISTIČE ROK ZA PODIZANJE PENZIJA UZ STARE ISPRAVE: Pravilo je stupa na snagu 30. aprila!

Ističe rok za podizanje penzije u pošti uz stare dokumente.

To pravilo, koje je stupilo na snagu već 30. aprila, ne važi za one koji imaju tekuće račune u bankama jer će čekove moći do daljeg da preuzimaju uz potvrdu o predatom zahtevu.

"Još čekam da mi iz opštine Korenica u Hrvatskoj poštom stigne izvod iz matične knjige rođenih. Dokument mi je potreban da bih mogao da predam zahtev za izradu nove lične karte, jer bez njega neću moći da podižem penziju u pošti. Rečeno mi je da ću izvod dobiti za dan, dva. Za tu uslugu sam im platio 20 kuna, a novac sam poslao preporučenom poštom, pa se nadam da ću uspeti na vreme da obezbedim svoju krštenicu", rekao je za poznat dnevni list jedan penzioner.

U strahu sam da ne zakasnim”, nedavno se javio našem listu penzioner Đ. N. (88), iz Sombora, koji već pet godina živi sam i nema kome da se obrati za pomoć oko dobijanja novih ličnih dokumenata.

Izvor: Politika
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter