Izvor:
27.04.2017 u 22:16
0

Srpkinja deportovana iz Amerike: Lagala zbog državljanstva!

Divna Maslenjak, bosanska Srpkinja koja je 1999. dobila status izbeglice, a 2007. i američko državljanstvo, deportovana je natrag u Srbiju.

Ona je deportovana jer je navodno lagala u postupku prijavljivanja za državljanstvo.

Divna Maslenjak je pre skoro 20 godina tvrdila da joj u Bosni preti progon. Takođe je rekla da njoj i porodici preti osveta vojske bosanskih Srba, jer je njen suprug izbegao služenje vojnog roka.

Istina je da je zapravo služio u vojnoj jedinici koja je bila upletena u ratne zločine, prenosi Indeks.hr.

Kada su vlasti ovo otkrile, optužena je za ilegalno dobijanje državljanstva.

Pokušala je dokazati da je ta laž bila nevažna, ali sudija je odlučio da je dovoljna bilo kakva laž, “velika ili nebitna”, da izgubi državljanstvo.

Osuđena je, naređen joj je opoziv državljanstva i zajedno sa suprugom je deportovana u Srbiju.

Advokat Ministarstva pravosuđa Robert Parker obrazložio da pošto je dokazano da je namerno lagala, može joj se pokucati na vrata i reći da više nije američki državljanin.

b92.net
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter