Izvor:
04.05.2017 u 13:33
0

SILE PRIRODE: Posle mraza koji je uništio rod, grad veličine pasulja dokrajčio malinjake u Ljuboviji!

U opštini Ljubovija u sredu je pao grad veličine jajeta koji je uništio malinjake i sve druge zasade voća, a snažno nevreme praćeno gradom je u popodnevnim satima pogodilo i nekoliko sela u studeničkom kraju.

Šteta na malinjacima i drugim zasadima voća je potpuna, a oko 70 odsto stanovništva je posle snega i grada ostalo bez jedinog izvora primanja, rekao je predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević – prenosi RTS.

Dodaje i da su reagovale sve protivgradne stanice, njih ukupno 18, ali da sedam raketa po stanici nije bilo dovoljno da se rasteraju gradonosni oblaci.

Grad veličine zrna pasulja padao je desetak minuta i u studeničkom kraju i napravio veliku štetu.

Protivgradna zaštita nije dejstvovala, pa su poljoprivredni proizvođači a pre svega malinari iz ovog kraja zabrinuti jer se pljuskovi i pojava grada očekuju i narednih dana, navode meštani.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook, Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter