Izvor:
04.05.2017 u 18:57
0

RHMZ UPOZORAVA: Srbija i dalje narandžasta, u petak VELIKE NEPOGODE, PLJUSKOVI I GRAD!

U Srbiji će u petak biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode s jakim pljuskovima i gradom.

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura od 9 do 14 C, najviša od 18 do 23 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura oko 13 C, najviša oko 20 C.

Vreme u narednih 7 dana, do 12. maja: U subotu u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, samo još ponegde na istoku ujutro i pre podne kratkotrajna kiša ili pljusak. U toku noći ka nedelji na jugozapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode s jakim pljuskom i gradom.

U ponedeljak pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom. U utorak postepeni prestanak padavina. Od srede pretežno sunčano i toplije.

Upozorenje srpskih meteorologa: Sutra moguće velike nepogode

RHMZ je upozorio da se do kraja dana, sutra i u nedelju očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Biometereološka prognoza za petak: Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika za hronične bolesnike, a naročito za srčane i osobe sa disajnim tegobama. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Tanjug
Foto: fokus.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter