Izvor:
24.05.2017 u 00:55
0

U NOVOM SADU POTOP! Ako vam treba pomoć javite se na ove telefone!

U Novom Sadu za dva sata palo duplo više kiše, od količine koju gradska mreža može da primi, a najviše problema na Detelinari i Klisi.

Dvanaest interventnih ekipa JKP “Vodovod i kanalizacija” je na terenu i rade na pročišćavanju “kada” u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod “Merkura”.

Ekipe gradskog preduzeća, uz podršku VD “Šajkaška” takođe rade na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

– Palo je više od 52 litra kiše po m2 za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po m2, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji putem telefona na broj 4872 – 444, 4872 – 520 i 4872-530 i Upravi za vanredne situacije-operativnom centru Novi Sad na broj 1985 – naglasio je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković koji je obišao ulice u Novom Sadu kako bi sagledao stanje prouzrokovano velikom količinom padavina.

On je dodao da će nadležne službe činiti sve da što pre dođe do potpune normalizacije stanja.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Gvozdena Perkovića ova količina padavina je neuobičajena i izuzetno velika, i najveći su problemi na pomenutim, i već poznatim kriznim tačkama.

Saobraćaj se trenutno ne odvija u Industrijskoj, a normalizuje se u drugim ulicama u Novom Sadu. S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne gradske službe biće angažovane koliko god za to bude potrebe.

Po dobijanju izveštaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obaveštenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovali.

Takođe, vatrogasci su primili više poziva za ispumpavanje vode iz podruma pojedinih kuća i zgrada u Novom Sadu.

Iako je kiša nastavila da pada, očekuje se da do večeri saobraćaj svuda bude normalizovan, jer je ipak potrebno neko vreme da kanalizaciona mreža primi ovoliku količinu vode.

Novosađanima pomoć putem telefona 4872 – 444, 4872 – 520 i 4872-530 i 1985

Telegraf
Foto: Twitter/Aleksandar Šapić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter