Izvor:
27.05.2017 u 16:25
0

SKLANJAJTE SE OD SUNCA: Veoma visok nivo UV zračenja u celoj Srbiji!

Sunce, pa i ono koje se ne vidi, danas, sutra i u ponedeljak, će pržiti jer će indeks UV zračenja biti veoma visok u većini mesta u Srbiji, pokazuju prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

U Srbiji se stepen UV zračenja meri indeksom od jedan do deset, a ono će danas i u naredna dva dana u većem delu naše zemlje biti sedam ili osam, što je visoko odnosno veoma visoko na skali UV indeksa.

Danas će najveće zračenje – 8, biti u Vranju i Prištini, dok će sedam biti u ostatku Srbije – Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Valjevu, Zrenjaninu, Kikindu, Viršli, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu…

Međutim, već sutra u Sjenici i na Zlatiboru biće najveće zračenje gde će indeks biti osam. Ista situacija biće i u Somboru, Loznici, Kruševcu, Nišu, Leskovcu… Svuda u ostatku Srbije vrednost UV indeksa biće sedam.

S obzirom na prognozu RHMZ, čini se da će ove vrednosti za vikend biti samo zagrevanje s obzirom na to da će u ponedeljak u mnogo više gradova zračenje biti vrlo visoko, odnosno njegova vrednost biće osam.

Takve su prognoze i za Kikindu, Zrenjanin, Novi Sad, Palić, Sombor, Loznicu, Kraljevo, Požegu, Kopaonik…

Građanima se preporučuje da u najtoplijem delu dana od 11 do 16 časova, ne izlaze napolje, ali ako moraju, da pre izlaganja suncu, na kožu namažu zaštitnu kremu. Obavezno je nošenje naočara za sunce.

Izvor: Telegraf.rs

Foto: RHMZ printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter