Izvor:
02.06.2017 u 21:56
0

ZATVOREN JOŠ JEDAN STARAČKI DOM NA AVALI!

U redovnim kontrolama Inspekcije socijalne zaštite Ministarstva za rad u poslednjih nekoliko dana zatvorena su još dva ilegalna doma za stare, a pored doma u Zrenjaninu, u kome je u nehumanim uslovima boravilo 12 korisnika, danas je zatvoren i ilegalni dom na Avali.

Kako je saopštilo to ministarstvo, Inspekcija socijalne zaštite danas je izdala osmu zabranu rada ilegalnom domu za stare u ovoj godini od ukupno 118 zabrana ilegalnim domovima za stare.

"Taj dom je krenuo u proceduru licenciranja i zbog nekih nedostataka je zahtev odbijen. Vlasnik Doma nije išao u pravcu ispunjavanja uslova već je započeo sa ilegalnim radom", kaže se u saopštenju.

Ističe se da ideja Ministarstva za rad i Inspekcija socijalne zaštite nije da sprečava privatni sektor da pruža usluge smeštaja odraslim i starijim ljudima, ali je neophodno u potpunosti ispuniti uslove i standarde i ući u propisani kvalitet.

"Naša je ideja da sve one koji ilegalno rade podstaknemo da uđu u legalne tokove i da dostignu kvalitet koji garantuje zadovoljne korisnike", rekla je prilikom zatvaranja doma na Avali Biljana Zekavica, načelnice Inspekcije socijalne zaštite.

Ona je naglasila da je proces licenciranja jako važan i da je od 2013. godine do sada izdato 279 licenci pružaocima usluga.

"Mi sada imamo 279 kvalitetnih pružalaca usluga, od toga 149 licenciranih privatnih domova za stare", rekla je Zekavica.

Blic
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter