Izvor:
18.07.2017 u 19:53
0

PREOKRET: Radnici Fijata sad hoće sastanak sa premijerkom!

Radnici Fijata su danas zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić.

On je kazao Tanjugu da je oko 300 radNika druge smene, pošto je prva štrajkovala na radnom mestu, prošetalo do Skupštine Kragujevca i zatražilo od gradonačelnika da to prenese premijerki Brnabić.

Stanić je dodao da i radnici prve smene podržavaju odluku Štrajkačkog odbora da premijerka dođe na razgovore.

RTS javlja da u Štrajkačkom odboru demantuju da je protest ispolitozovan, jer su, kako navode, pregovori sa poslovodstvom prekinuti 21. juna, nakon čega je doneta odluka da se krene u štrajk.

Vlada Srbije će nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje najmanju netu zaradu od 45.000 dinara, a to je nemoguće ispuniti, kaže premijerka Ana Brnabić.

Premijerka ističe da Štrajkački odbor traži nemoguće odnosno ono što vlada ne može da ispuni.

"Vlada zakonski ne može da garantuje da minimalna neto zarada bude 45.000 dinara", pojasnila je ona.

Prema njenim rečima, štrajkači su ispostavili vladi i novi zahtev, a to je da dobiju 20.000 dinara kao naknadu što su štrajkovali, što je takođe nemoguće ispuniti.

tanjug.rs
Foto: Facebook/Printscreen/SSS Kragujevca, Twitter/dwnews‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter