Izvor:
19.07.2017 u 02:29
0

OTKAZAN PROTEST, SUTRA PREGOVORI U VLADI: Dogovoren prekid štrajka u „Fijatu“!

Prekid štrajka radnika kragujevačkog "Fijata" dogovoren je večeras na sastanku predstavnika štrajkačkog odbora sa premijerkom Anom Brnabić u Kragujevcu, saznaje "Blic".

Brnabić je izjavila da je sastanak bio uspešan i najavila da će sutrašnji dan u toj fabrici biti radan.

– Zahvalna sam na pozivu da se vidimo. Sastanak je bio uspešan i sutra je u Fijatu radni dan – kazala je premijerka nakon sastanka.

Ona je najavila da će sutra u 12 časova u Vladi Srbije početi pregovori sa najvišim poslovodstvom FCA i dodala da će ih sama organizovati kako bi ispunila obećanje radnicima da će biti uz njih tokom pregovora.

– Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti na tim pregovorima ali insistiraćemo da se što više ispune zahtevi sindikata jer Vlada Srbije je tu za njih – kazala je premijerka.

Predsednik Štrajkačkog odbora zaposlenih u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija, Zoran Marković kazao je da su večerašnji razgovori sa premijerkom Anom Brnabić bili teški, ali da je, ipak, doneta odluka o prekidu štrajka.

– Sutra je normalan radni dan. Pozivam prvu smenu da sutra dodje i počne da rad – rekao je Marković i dodao da je otkazan i sutrašnji protest koji je trebalo da bude održan u 11 sati ispred Skupštine garda Kragujevca.

On je dodao da očekuje brze i efikasne pregovore sa rukovodstvom Fijata.

"Ovo nije kraj. Kraj je da nam se poprave uslovi rada", kazao je Marković i dodao da nema poraženih, ali da će svakako biti nezadovoljnih.

On je naveo da je jedna od stvari koja je prelomila da se prekine štrajk obećanje premijerke da će biti sa radnicima i da su na istoj strani.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter