Izvor:
19.07.2017 u 14:34
0

JUTA: Turisti nisu ugroženi, ne otkazuju letovanja!

Uprkos poplavama i požarima, srpski turisti u regionu nisu ugroženi i nije bilo otkazivanja aranžmana, izjavio je danas direktor JUTA-e Aleksandar Seničić.

Iako se u zemljama regiona, koje su i popularne turističke destinacije, vatrogasci bore sa požarima, a na Sitoniji je pre nekoliko dana bilo i poplava, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić je gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da srpski turisti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi,

"Nekoliko porodica je premešteno jer su poplave ugrozile komoditet. Agencija je našla smeštaj i svi su završili letovanje kao što su i planirali", rekao je on.

Seničić je istakao da nije bilo otkazivanja aranžmana i da agencije imaju veći problem od putnika jer je teško naći alternativni smeštaj, budući da su to i inače mala mesta.

"Srećom, malo je apartmana bilo ugroženo, siguran sam da će se naći rešenje. Apelujem na putnike da budu kooperativni i prihvate alternativu ako odgovara onome što su želeli", rekao je on.

Senić je objasnio da ovakva situacija ne može biti osnov za povraćaj novca jer je u pitanju "viša sila" na koju ne može da se utiče.

"Agencije nemaju od koga da traže povraćaj, pa tako ni putnici. Najveći broj agencija vodi računa o bezbednosti i učinili su sve da završe letovanje kako su planirali", rekao je direktor JUTA-e.

Seničić je rekao da je uticaj medija negativan i da se objavljuju neproverene informacije.

Dolazi se do situacije da turisti traže novac zbog najmanjih grešaka, koje se lako rešavaju na licu mesta, rekao je Seničić istakavši da su rigorozni kada se sa pravom reklamira usluga turističke agencije.

tanjug.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter