Izvor:
19.07.2017 u 16:36
0

Bugari oduševljeni našom vojskom: Srbi pogodili metu iz prvog, a Amerikanci iz šestog pokušaja!

Bugarski vojni portal "Pan.bg" ocenio je da su posade 250. raketne brigade PVO Vojske Srbije izvele "veoma impresivno" gađanje na poligonu Šabla na Crnom moru.

Kako se navodi, srpska posada pogodila je sa svih pet raketa dok su američki protivavionci tek iz šestog pokušaja uspeli da obore cilj u vazduhu.

Pripadnici 250. raketne brigade PVO Vojske Srbije završili su juče bojevo gađanje na poligonu Šabla. Gađali su raketnim sistemima Neva i Kub, sa ukupno pet raketa, i oborili oba cilja po kojima su dejstvovali.

S druge strane, piše taj portal, američke posade dejstvovale su raketnim sistemom Avendžer, odnosno raketama Stinger, ali nisu uspeli ni da zahvate cilj u prva četiri pokušaja. Tek u petom pokušaju su uspeli da zahvate cilj, odnosno da ostvare uslove za lansiranje, ali je raketa promašila. U šestom pokušaju oborena je meta.

Uprkos tome, bugarski sajt je pozitivno ocenio izgled i opremu američkih vojnika dok je njihovo ponašanje ocenio veoma profesionalnim, odnosno da su se američki vojnici ponašali kao da su u realnoj ratnoj situaciji.

Kako navode bugarski domaćini, veoma dobar rezultat ostvarile su i ukrajinske posade koji su dejstvovali prvom generacijom raketnog sistema S-300. Ukrajinci su gađali metu sa dve rakete i obe su pogodile.

Na bojevom gađanju su učestvovali i bugarski raketaši kao i piloti aviona Mig-29, koji su gađali mete u vazduhu IC raketama.

Zbog nemirnog mora, koje je odnelo neke mete, nije došlo do dejstva jurišne avijacije i helikoptera na ciljeve na vodi.

Raketašima Vojske Srbije ovo je bilo četvrto gađanje na poligonu u Bugarskoj. Prethodna gađana obavljena su 2010, 2011. i 2013. godine.

b92.net
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter