Izvor:
19.07.2017 u 22:25
0

U VRANJU OD DANAS OŠTRE KAZNE: Za bacanje mrva sa terase – 8000 dinara!

U Vranju je danas stupila na snagu Odluka o kućnom redu u u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama koja između ostalog predviđa kazne za stanare koji sa terasa istresaju posteljinu, tepihe ili stolnjake ali i za one koji na terasama drže predmete koji narušavaju ukupan izgled zgrade. Načelnica Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove i komunalno stambene delatnosti Jovana Antić izjavila je za agenciju Beta da su za te prekršaje predviđene kazne od po 8.000 dinara.

"Odluka o kućnom redu morala je biti doneta radi usklađivanja sa novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Odluka predviđa i nivo dozvoljene buke u zgradama i u njihovoj blizini, a predviđa i vreme za odmor koje će za svaku zgradu posebno odrediti skupština stanara – birajući neki od predložena tri termina", kazala je Antić.

Kazne su, kako je dodala, predviđene i za one koji bacaju smeće sa terasa ili kroz prozor – po 8.000 dinara.

"Kažnjavaće se i oni koji drže smeće ispred vrata, ali i oni koji prosipaju vodu po zgradi – za njih je predviđena kazna od 5.000 dinara. Upravnici zgrada odnosno skupštine stanara u obavezi su da ovu Odluku o kućnom redu istaknu na vidnom mestu i odgovorni su za njeno sprovođenje", rekla je Antić.

Prema njenim rečima, stanari zgrada u Vranju moći će da zatraže od komunalne policije da raguje ukoliko neko pravi buku.

Starnari koji planiraju radove ili veselje, skupštini stanara moraju da prijave svoje namere", rekla je Antić i dodala da se to ne odnosi na novogodišnje praznike.

Novčane kazne predviđene su i za pravna lica koja svoju delatnost obavljaju u stambeno-poslovnim zgradama ali i za upravnike zgrada odnosno skupštine stanara, ukoliko ne sprovode Odluku o kućnom redu.

Odluku o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Vranja usvojili su danas odbornici na sednici Skupštine grada Vranja kada je jedino pitanje odbornika vezano za ovu tačku bilo da je "potrebno da Skupština grada precizno odredi vreme odmora u zgradama, a ne da se stanarima zgrada prepusti odlučivanje.

Kurir
Foto: Twitter/MasseyUni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter