Izvor:
21.06.2016 u 23:27
0

MIHAJLOVIĆ: Razgovore o nasilju uvesti u PREDMETE OSNOVNIH ŠKOLA!

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost insistira na što bržem usklađivanju porodičnog sa krivičnim zakonom, kako bi se smanjilo nasilje u porodičnom ili partnerskom odnosu, izjavila je danas podpredsednica vlade i predsednica tog tela Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila da će se zalagati da se razgovori o nasilju uvrste u neki od predmeta u osnovnoj školi.

"Svaki dan imamo novinske naslove o nasilju nad ženama, bilo da je partnersko, porodično, ili nad decom. U prethodnih 10 godina, 309 žena je ubijeno u takvoj vrsti nasilja i to je ozbiljan problem", rekla je Mihajlović. Zakonodavno, rekla je ona, čini se sve što je moguće.

Minstarstvo pravde je već dalo u javnu raspravu novi zakon, koji će se, kako je rekla, nakon što se nađe na sednici vlade, uskoro naći i u parlamentu. "Mislim da je to odgovornost svih nas. Potrebna nam je pomoć svih, svako od nas mora da da doprinos, i mediji”, poručila je potporedsdnica vlade.

Ono za šta će se dugoročno zalagati Koordinaciono telo, rekla je Mihajlović, jeste da se o nasilju razgovara u osnovnim školama, i da to bude deo nastave.

"To je nešto za šta ćemo se mi sigurno zalagati u novoj vladi, da se razgovori o nasilju u porodičnom ili partnerskom odnosu nađu u nekim od predmeta u osnovnoj školi. Nasilje nad ženama i nad decom rađa neke druge vrste nasilja, vršnjačka nasilja i slično'', zaključila je Mihajlovoć.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter