Izvor:
06.09.2017 u 17:04
0

Potresna ispovest sina generala Ratka Mladića: „SAMO JEDAN SKOK PRITISKA MOŽE UBITI MOG OCA“!

Bivši general vojske Republike Srpske Ratko Mladić nalazi se u veoma teškom zdravstvenom stanju. To je u jutarnjem programu HAPPY televizije otkrio njegov sin Darko, koji na sve načine pokušava da spasi život svom ocu, kome Tribunal u Hagu očigledno ne želi dobro.

Ratko je u veoma teškom stanju, mada on to nikada neće priznati. Nedavno se prvi put desilo da čak ni posetu nije mogao izdržati do kraja jer mu je pozlilo. Zdravstveni problemi naglo su se pogoršali prošlog decembra. Čitajući lekarske analize i tretman koji je imao u prethodnom periodu otkrili smo niz propusta u njegovom lečenju. Namerno ili ne, tek, pacijent tako rizičnog zdravstvenog stanja nije tretiran na pravi način. Zato smo apelovali da se on pusti na lečenje u neku drugu zemlju. U junu je odbijena garancija Rusije da ode kod njih, a sada pokušavamo preko Vlade Srbije i njenih garancija da ga prebacimo ovde da se leči. Ukoliko bi to bilo odobreno, a trebalo bi jer ispunjava sve uslove za tako nešto, mislim da bi mu život bio spasen. U suprotnom, samo jedno povišenje pritiska moglo bi mu zapečatiti sudbinu za sva vremena – rekao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" Darko Mladić.

On je istakao i kako za generala Mladića, očigledno, postoje drugačija pravila u Hagu.

Sve odluke donose zatvorski lekari. Oni prihvate izveštaj neke druge institucije gde je Ratko bio na pregledima, ali odluke donose oni. Čak su jednom prilikom insistirali da im se Ratko javno tokom suđenja zahvali za tretman koji su mu pružili. Jasno je da za njega, iz nekog razloga, ne važe pravila kao za ostale pritvorenike. Reći ću vam još nešto, veliki je broj primera da su neke pritvorenike i osuđenike puštali kući bukvalno da umru. Čoveka vrate u matičnu zemlju i on posle nekoliko nedelja ili meseci umre. Da li su sve odluke njihove ili neke druge strane teško je reći, ali odavno nije tajna, što su potvrdili izveštaji Vikiliksa, da su se konkretno izveštaji o mom ocu slali američkoj ambasadi u Holandiji.

Darko Mladić otkrio je i kako general provodi svoje zatvorske dane i s kim se druži.

U početku je zbog procesa koji je bio u toku, bio razdvojen od Radovana Karadžića, ali kako je istražni postupak okončan sada im je dozvoljeno da komuniciraju, pa se tako i nalaze na istom spratu. Redovno se durži i sa hrvatskim generalima, posebno onim koji su ratovali u centralnoj i Herceg Bosni. Malo je poznata činjenica da je moj otac pomagao civilima u tom hrvatsko-bošnjačkom sukobu. Sapasavao je živote civila na obe sukobljene strane, ali se iz nekog razloga o tome malo ili uopšte ne priča. Mnogi su ga zbog toga neopravdano optuživali da nije Srbin nego Jugosloven, jer je imao nameru da sačuva bivšu državu. Što se tiče njegovih aktivnosti, kako sportom ne sme da se bavi, Ratko uglavnom šeta tokom dana i sadi voće. Tako je, znam zasigurno, zasadio jednu breskvu i jednu šljivu, a da li će uspeti videćemo kada dođe vreme.

Kao i svakoj drugoj osobi, tako i Darko veoma teško padaju susreti s ocem u zatvoru.

Verujte mi da mi pripadne muka čim počnem da se spremam za put u Hag, a kada se vratim treba mi nekoliko dana da se povratim. Nije lako ni našu decu pripremiti za sve to, pa im uglavnom objašnjavamo situaciju da je deda Ratko ratni zarobljenik, što u principu on i jeste – rekao je na kraju gostovanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo" Darko Mladić.

happy.tv.rs
Foto: wikipedia, arhiva, Facebook/TrendsZoneOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter