Izvor:
08.09.2017 u 00:06
1

Ambasadori SAD i Velike Britanije posetili Loznicu!

Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Kajli Skat, ambasador SAD, posetili su danas popodne Loznicu, gde ih je ugostio gradonačelnik Vidoje Petrović sa svojim saradnicima.

Ambasadori su bili u radnoj poseti kompaniji „Rio Tinto“, odnosno preduzeću „Rio Sava“, koje je dugi niz godina prisutno u lozničkom kraju i jadarskom basenu, gde istražuju nalažište minerala jadarita. – Veoma je važna saradnja kompanije „Rio Tinto“ sa Srbijom i lokalnom zajednicom, a danas smo dobili uverenja da se to u Loznici odvija na najvišem nivou.

Projekat koji smo danas videli je veoma značajan i nadam se da će u budućnosti imati pozitivan ishod – kazao je ambasador Velike britanije Denis Kif. On je najavio održavanje samita zapadnog Balkana u Londonu na kojem će se govoriti o životu mladih, preduzetništvu, digitalizaciji i infrastrukturi.

Zadovoljstvo onim što je video i čuo izrazio je i ambasador SAD Kajl Skat.

– Kompanija „Rio Tinto“ je globalna super-sila što se tiče rudarstva. Ima svoj štab u Londonu, drugi u Australiji, ali jednica koja razvija ovaj program u Jadru je iz njihovog američkog dela, iz Kolorada. To su već krupne investicije. Oni su samo u studiju prethodne opravdanosti utrošli više od 90 miliona dolara na ovom programu. Do sada su nalazi bili dosta pozitivni i nadamo se da će ići dalje. To će biti još stotine i stotine miliona dolara investicija, ali i novih zapošljavanja. Mene je najviše impresiniralo i važno je za vas i stanovništvo ovog kraja da su to dugoročni programi, samo treba strpljenja, to je program za investiciju od 50 godina i rad rudnika od 50 godina, ako sve bude uspešno – rekao je Skat i dodao da je od gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića čuo koji su problemi i koje mogućnosti ovog grada za neke nove investicije.

Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadara i naglasio da je projekat firme „Rio Sava“ od izuzetnog značaja za ovaj kraj ali i celu Srbiju i region.

– Ono što nas ohrabruje jeste činjenica da se aktivnosti oko novog minerala jadarita i svega onoga što se očekuje da proistekne iz toga, a to je u bližoj budućnosti eksploatacija, prerada i ostalo, odvija jako dobro. Posebno raduje što su i naši prijatelji iz „Rio Tinta“, odnosno „Rio Save“, sa našim gostima ambasadorima zaista izneli visoku ocenu kada je u pitanju saradnja između njih i grada. Mogu samo da se složim sa tim. Ovo je bila prilika da nas upoznaju o aktivnostima kompanije, o podršci koju kompanija uživa u vladama zemalja iz koje dolazi i mogućnost da našim gostima predstavimo naš grad. Želimo da nam ponovo dođu jer Loznica je otvoren grad i ima šta da pokaže. Verujem da ćemo i u buduće imati odličnu saradnju kao što smo je imali svih proteklih godina – kazao je Petrović i podsetio da je Kajl Skat peti ambasador SAD koji je posetio Loznicu.

Blic
Foto: Twitter/ukinserbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Ambasadori SAD i Velike Britanije posetili Loznicu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter