Izvor:
09.09.2017 u 15:52
0

Brod sa namirnicama za Srbe na Svetom Martinu kreće sutra!

Srbi koji se nalaze na karipskom ostrvu Sveti Martin su dobro i u nedelju će im biti poslata hrana i najosnovnije namirnice, kaže Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martinik.

Milinković kaže za RTS da je za Srbe na francusko-holandskom ostrvu Sveti Martin sakupljena najneophodnija roba koja će brodom, na kom su tri palete za srpske državljane, u nedelju biti poslata sa ostrva Gvadalup.

Već u ponedeljak Srbi će moći da dobiju hranu.

Prema saznanjima koja ima Milinković, Srbi na Svetom Martinu su dobro.

"Uspeo sam da kontaktiram više od 20 Srba preko grupe koja se zove ''Misija'', koju smo kreirali specijalno za to, i svi su oni u redu", naglasio je Milinković.

Među srpskim državljanima na Svetom Martinu su i trogodišnje dete i tromesečna beba.

Inače, svi naši ljudi nalaze se na južnoj, holandskoj strani Svetog Martina, gde teže stiže pomoć, pošto su oštećeni i aerodrom i luka.

"Srbi su se stacionirali u nekoliko mesta, u grupama su. Najverovatnije ću moći da ih vidim kad proradi aerodrom i onda ćemo imati više informacija o svim Srbima i uopšte šta se desilo na Svetom Martinu", napomenuo je Milinković.

Na karipskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej, koja je opustošio uragan "Irma", uspostavljena je struja za hitne potrebe i snabdevanje, saopštila je elektro-kompanija Francuske (EDF).

Dva ostrva ostala su potpuno bez struje u naletu razornog uragana "Irma", kategorije pet, najviše na skali za merenje jačine.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter