Izvor:
10.09.2017 u 21:29
0

MINISTAR TRIVAN: Ono što jedemo u vezi je sa sterilitetom!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan upozorio je da Srbija ima ozbiljan problem s kvalitetom zemljišta i da zato mora da se izvrši sanacija postojećeg zagađenog tla.

To je ogroman posao i jedan od najvažnijih, jer nam od kvaliteta zemljišta direktno zavisi kvalitet hrane koju jedemo – rekao je on i postavio jedno od ključnih pitanja: Kakva je hrana koju jedemo?

Da Trivan nije pretereno optimističan, pokazuje njegova konstatacija da je u celom svetu jedan od najvećih zagađivača poljoprivredna proizvodnja, pre svega zbog erozije zemljišta i hemijskih supstanci koje se koriste za zaštitu biljaka.

– To je slučaj i u Srbiji. Zbog toga imamo nekvalitetno zemljište, što utiče na kvalitet hrane. Ja nisam srećan zbog kvaliteta onoga što znam da jedemo. Nije za paniku, ali to je važno pitanje. Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u organizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema – pojasnio je on.

Ministar je dao i savet šta bi trebalo da se preduzme kako bi smo se vratili drugačijoj proizvodnji.

– Potrebno je da ne zagađujemo namirnice koje jedemo, jer tako zagađujemo nas same. To je krug u koji smo ušli i iz koga se teško izlazi – zaključio je Trivan.

izvor/telegraf.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter