Izvor:
12.09.2017 u 21:37
0

SA PAPIRNOG NA ELEKTRONSKI: Novi E-dnevnici već startovali u 6 novosadskih škola!

NOVI SAD – OŠ "Miloš Crnjanski" prva je novosadska škola u kojoj su klasični, crveni školski dnevnici zamenjeni elektronskim.

E-dnevnici će, za sada, biti uvedeni u još pet škola u Novom Sadu. Tim digitalnim procesom biće obuhvaćeni svi razredi osim prvog.

"U elektronski dnevnik se unose potpuno isti podaci kao i papirne, odnosno i dalje postoje rubrike u koje se unose podaci o učenicima, ocene, izostanci…

Prednost nove metode je što se sve to mnogo brže unosi, a nastavniku je vrlo lako da prati sve što je upisao u okviru svog predmeta, kao što su unete ocene i napomene ili koje nastavne jedinice je održao. Osim toga, svi statistički izveštaji, obračuni i slične operacije, koje su se inače radile "peške" sada će biti automatske i neuporedivo brže", objašnjava za Dnevnik direktorka OŠ "Miloš Crnjanski" Zdenka Ivković.

Uvid u ceo e-dnevnik imaju samo direktor, odeljenski starešina i koordinatori koji su tehnička podrška. Ostali nastavnici mogu videti samo one podatke koji su uneti u okviru njihovog predmeta, dok roditelji mogu da vide samo unose koji se tiču njihove dece. Kompletan uvid u e-dnevnike dostupan je i Ministarstvu prosvete, te sada ne bi trebalo da bude zabuna u vezi sa brojem učenika po školama. Vidi se i vreme unosa podataka.

Potrebno je da nastavnici u učionici imaju stalan pristup internetu, kao i računar ili tablet, što je u OŠ "Miloš Crnjanski" i obezbeđeno, a unosi se mogu kreirati i mobilnim telefonom.

Inače, e-dnevnik je i ranije postojao u školi, ali se radilo o programu internog karaktera za nastavnike i roditelje, koji nije bio redovno ažuriran.

Kurir.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter