parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SA PAPIRNOG NA ELEKTRONSKI: Novi E-dnevnici već startovali u 6 novosadskih škola!

 

NOVI SAD - OŠ "Miloš Crnjanski" prva je novosadska škola u kojoj su klasični, crveni školski dnevnici zamenjeni elektronskim.

E-dnevnici će, za sada, biti uvedeni u još pet škola u Novom Sadu. Tim digitalnim procesom biće obuhvaćeni svi razredi osim prvog.

"U elektronski dnevnik se unose potpuno isti podaci kao i papirne, odnosno i dalje postoje rubrike u koje se unose podaci o učenicima, ocene, izostanci...

Prednost nove metode je što se sve to mnogo brže unosi, a nastavniku je vrlo lako da prati sve što je upisao u okviru svog predmeta, kao što su unete ocene i napomene ili koje nastavne jedinice je održao. Osim toga, svi statistički izveštaji, obračuni i slične operacije, koje su se inače radile "peške" sada će biti automatske i neuporedivo brže", objašnjava za Dnevnik direktorka OŠ "Miloš Crnjanski" Zdenka Ivković.

Uvid u ceo e-dnevnik imaju samo direktor, odeljenski starešina i koordinatori koji su tehnička podrška. Ostali nastavnici mogu videti samo one podatke koji su uneti u okviru njihovog predmeta, dok roditelji mogu da vide samo unose koji se tiču njihove dece. Kompletan uvid u e-dnevnike dostupan je i Ministarstvu prosvete, te sada ne bi trebalo da bude zabuna u vezi sa brojem učenika po školama. Vidi se i vreme unosa podataka.

Potrebno je da nastavnici u učionici imaju stalan pristup internetu, kao i računar ili tablet, što je u OŠ "Miloš Crnjanski" i obezbeđeno, a unosi se mogu kreirati i mobilnim telefonom.

Inače, e-dnevnik je i ranije postojao u školi, ali se radilo o programu internog karaktera za nastavnike i roditelje, koji nije bio redovno ažuriran.

 

 

Kurir.rs

Foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak 19.02.2018
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija 
14:55 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Ćirilica - Predsednik Aleksandar Vučić
slede Parovi - Live