Izvor:
13.09.2017 u 19:42
0

JOŠ JEDAN SRBIN U HAGU TEŠKO BOLESTAN: Stojan Župljanin životno ugrožen!

Još jedan od srpskih zatvorenika u Sheveningenu vodi borbu za život, jer mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a tribunal odbija da njegovim advokatima dostavi lekarske nalaze i snimke.

Bivši načelnik Centra službe bezbednosti u Banjaluci i bivši savetnik predsednika Republike Srpske za unutrašnje poslove Stojan Župljanin, koji je pred Haškim sudom optužen za ratne zločine nad muslimanima i Hrvatima počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini, teško je oboleo, a lekarski nalazi nisu nikome dostupni, pa čak ni njegovim lekarima, i niko ne zna o čemu se rad, saznaje Alo.

– Stojanovo zdravlje je ugroženo, ali bori se. U poslednje vreme sve se lošije oseća, požalio se i lekarima u Hagu, koji su ga vodili na preglede, snimali na magnetnoj rezonanci, ali još nijedan nalaz nije dobio i niko ne zna šta se dešava sa Župljaninom, koji je očito sve lošije i lošije, čak su i njegovi „saborci” u Hagu zabrinuti za njegovo stanje – kaže izvor iz Haga.

Dragan Krgović, Župljaninov pravni zastupnik pred Tribunalom u Hagu, nije mogao da kaže od čega boluje njegov klijent.

– Znate, sve je to komplikovano i ja ne mogu da vam dam nikakve bliže informacije. Jer Hag nikome ne dozvoljava uvid u lekarske nalaze i snimke i niko ne zna o čemu se radi. Svi smo zbunjeni, verujte mi – kaže advokat Krgović.

Da Hag ima neobjašnjivu praksu da krije zdravstvene nalaze optuženika, potvrdio je i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

– Mi nismo dugo mogli da vidimo snimke i nalaze Ratka Mladića. Uvek su nam davali opise njegovog zdravstvenog stanja, ali nikad snimke. Nikome nije jasno zbog čega i da li oni nešto kriju ili se jednostavno snimci s tim opisom ne slažu. Mom ocu čak do danas nije utvrđena prava dijagnoza zbog njegovih problema sa srcem, što je za sve nas potpuni šok – rekao je Mladić.

izvor/informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter