parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

GALENIKA U MILIONSKIM DUGOVIMA: Poznata fabrika lekova radnicima duguje plate, ništa od prodaje dok se sve ne izmiri!

 

Radnici "Galenike" ogorčeni su na rukovodstvo, ali i državu, jer nije postignut dogovor u vezi sa dugovanjima sadašnjim i bivšim zaposlenima koja se mere desetinama miliona dinara.

Predsednik Sindikata „Nezavisnost“ u ovoj farmaceutskoj kući Zoran Pantelić kaže da već izvesno vreme pokušavaju da sa menadžmentom, a odnedavno i sa Ministarstvom privrede pronađu rešenje za regulisanje nastalih potraživanja po osnovu kolektivnog ugovora.

- Država insistira da se svi dugovi prema njoj reše. Naravno da su i kupci zainteresovani da kompaniju preuzmu bez ikakvih dugova. Jedino se dugovi prema radnicima ne rešavaju i ne postoji volja da se oni reše pre završetka postupka. Čini se velika greška, jer se na ovaj način dugovanja ostavljaju novom vlasniku, što će verovatno odmah napraviti problem svima - ističe Pantelić.

 

 

On kaže da je sindikalcima na poslednjem sastanku u Ministarstvu privrede saopšteno da su ta potraživanja obaveza poslodavca, bilo sadašnjeg ili budućeg.

- Veliko je pitanje da li potencijalni kupci uopšte znaju za ova potraživanja radnika. Posebno je problematično što se ovakvim činom sve prebacuje na odnose sindikata i radnika sa novim vlasnikom, koji će u startu biti poremećeni - naglašava Pantelić.

Inače, juče je istekao rok za podnošenje zahteva za otkup dokumentacije za učešće u postupku privatizacije „Galenike“. Prema najnovijim informacijama 10 kompanija se javilo da preuzme dokumentaciju, a osam je već uplatilo sumu od 250.000 dinara.

Zaposlenima u „Galenici“ sutra ističe rok za prijavu za dobrovoljni odlazak iz firme, za šta se do sada prijavilo 100 od 1.400 zaposlenih, rekao je Pantelić.

Podsetimo, država je posle konverzije svojih potraživanja u akcije, raspisala tender za prodaju „Galenike“, a očekivana cena je jedan evro uz preuzimanje dugova prema bankama u visini od 25 miliona evra.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live