Izvor:
28.06.2016 u 18:38
0

Osam NOVIH SUDIJA položilo zakletvu u Skupštini!

Osmoro sudija koji su prvi put izabrani na sudijsku funkciju položili su danas zakletvu pred predsednicom narodne skupštine Srbije Majom Gojković. Zakletvu je položilo četiri sudije Privrednog suda u Beogradu, dvoje iz Osnovnog suda u Pančevu i dvoje iz Prekršajnog suda u Pančevu.

Predsednica skupštine Maja Gojković im je poželela uspešan rad i izrazila uverenje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuda i unapredenja vladavine prava u celini", navela ne predsednica parlamenta.

Polaganju zakletve prisustvovao je ministar pravde Nikola Selaković, kao i drugi predstavnici najviših pravosudnih organa Srbije.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter//jecazaric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter