Izvor:
29.06.2016 u 13:43
0

PRAVOSLAVNI VERNICI SLAVE SVECA ČUDOTVORCA: Ovo su njegova NAJVEĆA ČUDA!

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Tihona, amatunskog episkopa. Nakon smrti blaženog Memnonija Tihon je jednoglasno izabran za episkopa, a posvećen slavnim Epifanijem, na eparhiju Amatuntsku. Čistota njegovog života i revnost ka pravoslavlju su ga preporučili za ovaj čin.

U to vreme je bilo još neznabožaca na ostrvu Kipru i sveti Tihon je počeo sa apostolskom revnošću da obraća neverne u verne.

Nazvan je Čudotvorac zbog mnogih čuda koja je učinio za života, ali i po smrti, Međutim, detaljnih objašnjenja o životu i čudima svetog Tihona nema i to zbog čestih najezda agarjana koji su mnoge crkve opustošili, a crkvene knjige i zapise uništili. Od mnogih čudesa svetog Tihona do našeg vremena sačuvani su zapisi o dva njegova čuda.

Prvo čudo ostvario je dok je još kao dečak živeo sa svojim roditeljima. Otac mu je bio pekar i kad god bi ga ostavio u prodavnici samog on je siromašnima delio hleb besplatno. Kad je saznao, otac se naljutio na njega, a Tihon mu je rekao da je te hlebove samo dao kao zajam Bogu i da će mu biti vraćeno stostruko… Otac se uverio u to onog trenutka kad je, do tada prazan ambar, zatekao prepun čistom pšenicom.

Drugo čudo se desilo kada je pokupio suve loze koje su bacili radnici u jednom vinogradu i posadio ih u svojoj bašti. Onda se pomolio Bogu da njegovom vinogradu podari darove: prvo, da se suve loze prime, puste koren i porastu; drugo, da njegov vinograd izobiluje rodom; treće, da grožđe bude slatko i korisno po zdravlje; četvrto, da grožđe u njegovom vinogradu sazreva ranije nego u drugim vinogradima.

Već sutradan je video da su njegove molitve uslišene jer su se suve loze primile. Kad su počele da rastu iste godine su donele obilan rod.

U vreme kada je u svima drugim vinogradima grožđe bilo zeleno, u vinogradu svetog Tihona bilo je potpuno zrelo, neobično prijatnog ukusa i veoma korisno po zdravlje. Ne samo za života svetoga Tihona, nego i nakon njegove smrti taj vinograd bio je dugo godina obrađivan i donosio obilan rod.
Posle dugog truda u vinogradu Gospodnjem umro je i preselio se u blaženu večnost, oko 425. godine

HappyTv.rs
Foto:Twitter/Mii11Lena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter