Izvor:
03.07.2016 u 01:02
0

STEFANOVIĆ O MASAKRU U ŽITIŠTU: Osumnjičeni posedovao još jednu pušku i municiju!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u kući osumnjičenog za petostruko ubistvo u Žitištu policija pronašla još jednu pušku i određenu količinu municije u ilegalnom posedu pored oružja kojim je sinoć izvršio zločin.

"To je činjenica i istinito stanje", rekao je Stefanović za odgovarajući na pitanje da li je tačno da je osumnjičeni za ubisto posedovao "arsenal oružja" kako su danas pojedini međiji izveštavali.

Navodeći da je jedan od svedoka u izjavi rekao da je znao da je osumnjičeni posedovao ilegalno oružje, ministar je apelovao na građane da ako znaju da je neko učinilac krivčnog dela time što poseduje oružje i municiju bez dozvole moraju to da prijave policiji, inače će i sami biti učinioci krivičnog dela – neprijavljivanje krivičnog dela.

Stefanović je dodao da se 95 odsto zločina u Srbiji uglavnom počini oružjem koje se poseduje ilegalno. On je ponovio da u ovom slučaju ništa nije ukazivalo da će se tragedija dogoditi.

"Bračni par je bio u fazi razvoda, već neko vreme nisu živeli zajedno i nije bilo međusobnih pretnji i niko nikada nije došao u policiju, ni od komšija ni od prijatelja ni oni međusobno, niti je iko ikada podneo neku krivčnu prijavu protiv osumnjičenog za ovo ubistvo", napomenuo je on.

Povodom druge tragedije koja je se sinoć dogodila u okolini Knjaževca, kada je čovek u porodičnoj kući nožem ubio suprugu pred 11-godišnjim detetom, Stefanović je rekao da ni u tom slučaju nije bilo prijava policiji o bilo kakvim pretnjama žrtvi.

Kako je o problemima u toj porodici bio obavešten Centar za socijalni rad, prema rečima Stefanovića ministar Aleksandar Vulin je pokrenuo vanrednu kontrolu postupanja Centra za socijalni rad kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta i da li ima neke odgovornsti Centra.

On je istakao da je policiji važna saradnja sa ljudima iz zajednice, komšiluka porodice i samih žrtava, poručujući im da ne čekaju "deseti slučaj prebijanja ili maltretiranja već da to prijave što pre".

"Znam da je to težak korak, ali ne može policija da pogađa vaše misli da li ste vi maltretirani ili niste", napomenuo je Stefanović.

Za razliku od slučaja u Žitištu gde su osim supruge, ubijena nasumice još tri muskarca žena, u Knjaževcu je , kako je naveo ministar, mržnja bila usmerena prema supruzi, ali policja nije imala informaciju o bilo kakvim pretnjama ovoj žrtvi.

"Mi uvek savetujemo zovite policiju. Policaj odmah reaguje i izlazi na teren", rekao je Srefanović, napominjući da u policiji postoje posedno obučeni ljudi za nasilje u porodici.

Izvor:Tanjug
Foto:Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter