Izvor:
03.07.2016 u 22:06
0

DRŽAVA STOJI UZ ŽITIŠTE: Formirani timovi za podršku porodicama nastradalih

Povodom tragičnog događaja u Žitištu, po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Centar za socijalni rad Žitište, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanin, formirao je četiri mobilna stručna tima za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama svih nastradalih.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva za rad, sastanku u prostorijama opštine Žitište, održanom 2. jula, na kojem je doneta odluka o dormiranju mobilnih timova, prisustvovao je i resorni ministar Aleksandar Vulin.

Rad mobilnih timova otpočeo je odmah 2. jula.

Timovi za pružanje psiho-socijalne podrške sastavljeni su od stručnjaka centara za socijalni rad, prvenstveno psihologa, a po potrebi i od stručnjaka iz drugih resora, pre svega iz oblasti zdravstvene zaštite.

Tim za pružanje psiho-socijalne podrške, psiholog Centra i dečiji neuropsihijatar iz Opšte bolnice u Zrenjaninu obišli su danas maloletnog N. Z. i razgovarali sa detetom, kao i sa najbližim srodnicima.

Mobilni timovi su danas obišli još nekoliko porodica nastradalih, a u narednih nekoliko dana obićiće i preostale porodice.

Ovi stručnjaci na terenu pružaju psihološku podršku, a po potrebi uključuju usluge zdravstvene zaštite, kao i neophodnu materijalnu pomoć, dodaje se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Facebook/InfoCentarZitiste

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter