Izvor:
08.11.2017 u 16:50
0

AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA: Zabranila registraciju uvezenih polovnih automobila!

Agencija za bezbednost saobraćaja je pre nedelju dana zbog isteka direktorskog mandata prekinula sa radom, što je opet izazavalo zastoj u registraciji polovnih vozila, jer je nemoguće dobiti bilo kakvu potvrdu.

Agencija za bezbednost saobraćaja ponovo ne izdaje potvrde potrebne za registraciju uvezenih polovnih automobila, jer je direktoru Agencije istekao mandat, a nije postavljen novi vršilac dužnosti.

Naime, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmini Milošević ponovo je istekao mandat, s obzirom na to da ju je Vlada Srbije imenovala od 31. jula za vršioca dužnosti na period od najduže tri meseca. Taj period istekao je krajem oktobra.

Osim potvrde potrebne za registraciju polovnih automobila, Agencija izdaje uverenja ako prepravljate vozilo, ugrađujete plin ili ako je potrebno da se utvrde tehničke karakteristike vašeg vozila, brojni građani kojima je potrebna neka od ovih potvrda ostaće uskraćeni za nju. U suštini, oni nemaju ovlašćenja da urade bilo šta bez direktora, takoreći je zabranjeno raditi dok se ne uspostavi red i Agencija ne dobije novog direktora.

Sve do tada građani će biti primorani da čekaju, a što je najgore, niko sa sigurnošću ne može reći do kada će ova agenija potrajati, jer nije prvi put da se događa, a to su potvrdili i iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

– Istina je da je v.d. direktoru istekao mandat, a nije postignut dogovor o novom vršiocu dužnosti, tako da Agencija nije u mogućnosti da izdaje potrebna uverenja, čeka se na Vladu – rekli su kratko iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovakve zakonske prepreke mesecima otežavaju građanima da obave poslove neophodne za korišćenje automobila u skladu sa zakonom. Mnogi danima pokušavaju da dođu do informacije kako je moguće da se dozvoli da vršiocu dužnosti istekne mandat, a da niko ništa ne učini povodom toga.

Prošlog puta kada je došlo do isteka v.d. statusa direktorki, nastao je vakuum period od čak tri nedelje, a prošle godine ista situacija je trajala čak i duže.

Još uvek nije zakazana nova, 29. sednica Vlade Srbije, na kojoj će se naći i određena kadrovska rešenja. Samim tim, nije poznato ni da li će se na dnevnom redu naći produžavanje v.d. statusa dosadašnjoj direktorki ABS

Izvor: Telegraf.rs
Foto:
Twitter/Brian Gates

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter