Izvor:
09.11.2017 u 23:00
0

ŠTRAJK: Zahtevi sindikata poštanskih radnika danas nisu prihvaćeni na sednici vlade!

Zahtevi sindikata poštanskih radnika danas nisu prihvaćeni na sednici vlade, zbog čega bi mogao da krene generalni štrajk u PTT-u.

Zvanična obustava rada zakazana je za 20. novembar ali će pre toga biti održan veliki protest ispred zgrade Glavne pošte u beogradskoj Takovskoj ulici i to u ponedeljak, 12. novembra.

Inače, Samostalni sindikat poštanskih radnika ranije je saopštio da su od ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića dobili obećanje da će njihovi zahtevi biti na sednici vlade, iako je ministar rekao da njegovo ministarstvo nije nadležno za većinu zahteva.

Sindikalci traže povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine, isplatu zarade iz dobiti Pošte, zabranu zapošljavanja novozaposlenih lica na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevođenje zaposlenih na određeno vreme u status zaposlenih na neodređeno vreme najkasnije nakon dve godine i izbor direktora Preduzeća na osnovu već sprovedenog konkursa.

Oni su Ljajiću rekli da zahtevaju i razrešenje direktorke Pošta Srbije i razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Facebook/FAP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter