Izvor:
09.11.2017 u 23:44
0

MINISTAR ZA RAD: Poslodavci će morati prvo da prijave radnike, a onda da ih angažuju!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će Zakon o radu pretrpeti izvesne izmene, a da će za početak to biti samo jedan član koji se odnosi na kaznene odredbe kako bi Inspektorat rada efikasnije radio.

Đorđević je rekao da za sada zakon u širem obimu neće biti menjan.

Prema njegovim rečima, izmene Zakona o radu, pratiće i izmene zakona o socijalnom i penzionom osiguranju, koja će se sastojati u tome da će poslodavci morati da prijavljuju radnike odmah, a ne kao sada u roku od tri dana.

– Sve se vrlo brzo radi, tako da će poslodavci morati prvo da prijave radnike, a onda da ih angažuju, rekao je ministar.

Đorđević kaže i da će biti donet i čitav set zakona koji će regulisati iznajmljivanje radne snage, sezonske radove, bolovanja.

Svoje planove Ministarstvo treba da predstavi u decembru.

– Malo strpljenja, u decembru mesecu moći ćemo da komentarišemo koji su nam planovi, a eventualno da čujemo i neke sugestije. Želimo na kraju ove godine, kada budemo radili presek toga šta smo uradili, da izvestimo javnost o planovima Ministarstva i svakako, tada ćemo da iznesemo sve planove, kada su u pitanju zakoni, izmene i dopune i novi zakoni, rekao je Đorđević.

Izvor: Kurir.rs
Foto: facebook/informerHDnovine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter