Izvor:
21.11.2017 u 17:47
0

DRAMA U NOVOM SADU ZBOG ISELJENJA PORODICE JAKŠIĆ: Vatrogasci naduvali i sigurnosni dušek!

Izvršitelji i desetak policajaca u punoj opremi nalaze se ispred zgrade u kojoj živi porodica Jakšić iz Novog Sada, koju danas ponovo pokušavaju da isele iz stana.

Na licu mesta nalazi se i vatrogasno vozilo, kao i vatrogasna jedinica.

Vatrogasci su sa druge strane zgrade u kojoj Jakšići žive naduvali i sigurnosni dušek, za slučaj da neko bude skočio sa zgrade. Porodica se zaključala u stan, a novinarima su poručili da su "stigli da ih isele, eto novinarskog priloga, srećan Aranđelovdan".

Iseljenje je bilo najavljeno za 21. novembar, a ovo je treći put da se ispred stana porodice pokušava obaviti iseljenje. Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada.

Prilikom useljenja dobili su ključeve potpuno drugog i manjeg stana, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna. Prema presudi investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak izvršenja.

Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta.

Mondo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter