Izvor:
15.12.2017 u 01:47
0

STEFANOVIĆ PORUČIO OSNOVCIMA: Suština borbe protiv nasilja je da ne smete da ćutite!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je večeras učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola da ne smeju da ćute na bilo koji oblik nasilja, već da protiv njega moraju da podignu glas.

– Suština borbe protiv nasilja je da ne smete da ćutite. Ako ćutite i nikome ne prijavite nasilje, ono će ostati tu, – istakao je Stefanović na prvoj tribini "Prevencija vršnjačkog nasilja" koja je održana u sportskom centru "Šumice".

Ministar je rekao da se žrtva nasilja ne postaje samo ćutanjem, već i okretanjem glave od situacija kada nasilje, bilo verbalno ili fizičko, trpi školski drug ili drugarica.

– Zato je važno da ne ćutite, da podignete glas, važno je da se zajedno suprotstavimo nasilju. Mi smo tu da vam pomognemo, – rekao je Stefanović na tribini na kojoj je bilo oko 400 osnovaca.

Ministar je deci poručio, kako je saopšteno, da je policija tu zbog njih, da ih zaštiti i brine o njihovoj bezbednosti, bez obzira na to da li je u pitanju bezbednost u saobraćaju ili u nekoj drugoj situaciji.

– Kada imate problem uvek se obratite školskom policajcu ili policajcu iz vašeg kraja koga poznajete, – rekao je Stefanović, istakavši da je izuzetno važno da deca nauče da ga prepoznaju, da ga nikada ne trpe i uvek prijave.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je projekat "Prevencija vršnjačkog nasilja“ u koji je pored policije, uključen grad Beograd, škola, roditelji, ali i učenici srednje medicinske škole, kojima će delovati u okviru medijatorskog tima za prevenciju.

Ministar je objasnio da će zadatak ovoga tima biti da razgovara sa decom o problemu vršnjačkog nasilja i pomognu im da taj problem prevaziđu.

Glumac Miloš Biković, koji je promo lice ovoga projekta, ukazao je deci na štetnosti vršnjačkog nasilja i pozvao ih da probleme rešavaju razgovorom, a ne pesnicama.

Član gradskog veća Grada Beograda Dragomir Petronijević ukazao je da su starija deca primer mlađoj i da samo od njih zavisi da li će biti loš primer nasilnika, lošeg druga, lošeg čoveka, ili primer nekoga ko voli, poštuje i ko je poštovan.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter