Izvor:
06.01.2018 u 21:12
0

Vučić: Koncesije za aerodrom veliki uspeh! Tražimo pomoć Kine za RTB Bor!

Vučić je rekao da je davanje Aerodroma u koncesiju francuskoj kompaniji veliki uspeh za našu zemlju.

"To znači da je Srbija napredovala u odnosu na pre pet godina. Tada smo razmišljali da damo Aerodrom u koncesiju i rekli su nam da možemo da dobijemo maksimalno 40 i 50 miliona evra za unapred plaćeni program na 25 godina", rekao je Vučić i dodao da smo dobili milijardu i 468 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Kine Li Mančangom zamolio da predsednik Kine Si Đinping pruži pomoć Srbiji u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

Dvojica sagovornika naglasila su značaj infrastrukturnih projekata, izdvajajući izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta i završetak radova na deonicama Koridora 11 – između Obrenovca i Uba i Lajkovca i Ljiga, kao i novog ugovorenog projekata izgradnje deonice autoputa Preljina – Požega, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je naglasio da je interes Srbije da se u 2018. godini intenziviraju radovi na realizaciji industrijskih parkova u Beogradu i Smederevu.

Predsednik Vučić uputio je posebnu molbu predsedniku Si Ðinpingu za unapređenje vojno-tehničke saradnje Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Sa je Lijem osim o ekonomskoj saradnji razgovarao i o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

novosti.rs
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter