Izvor:
07.02.2018 u 19:34
0

VESIĆ OBIŠAO CENTAR ZA SAMOSTALNI ŽIVOT OSOBA SA INVALIDITETOM: Grad Beograd u poslednje četiri godine odgovorno odnosi prema tim osobama! (FOTO)

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije i poručio da se Grad Beograd u poslednje četiri godine odgovorno odnosi prema tim osobama.

"Grad Beograd je od 2016. godine upravo na predlog ove nevladine organizacije pokrenuo uslugu personalnih asistenata za osobe sa invaliditetom koju trenutno koriste 53 osobe", rekao je Vesić.

Osim toga, dodao je on, Grad Beograd od 2014. godine nudi uslugu ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju, koju kako je precizirao, trenutno koristi oko 350 takve dece.

"Smatramo da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se odnosi prema najstarijima, najmlađima i osobama sa invaliditetom", rekao je Vesić, navodeći da se Grad Beograd veoma odgovorno odnosi prema tim kategorijama društva.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je sadašnja gradska vlast uvela usluge ličnog pratioca i personalnog asistenta i dodao da u aktuelnoj političkoj kampanji, pojedine političke stranke zloupotrebljavaju to pitanje i čak najavljuju uvođenje tih usluga iako one već postoje.

On je naveo da za vreme bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa te usluge nisu postojale.

"Pritom, kada smo ih usvajali na Skupštini Grada 2014. i 2016. godine, Ðilas kao odbornik Skupštine Grada nije ni dolazio na sednice, a samim tim nije ni glasao za uvođenje ovih usluga kako bi olakšali život ljudi", rekao je Vesić.

On je pozvao sve da prestanu sa manipulacijom i zloupotrebom osoba sa invaliditetom iz prostog razloga što, dodao je gradski menadžer, Grad Beograd veoma odgovorno brine o njima.

"Da li ima potrebe da brinemo više? Ima. Da li ima potrebe da se usluge prošire? Ima. da li možemo da uradimo dodatne aktivnosti kako bismo im olakšali život? Možemo, ali činjenica je da se Grad Beograd poslednje četiri godine odgovorno odnosi prema tim ljudima", naveo je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da će Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa Gradskom izbornom komisijom, a na inicijativu Udruženja osoba sa invaliditetom, potpisati sporazum o saradnji koji će omogućiti dalju analizu i istraživanje o pristupačnosti izbornih mesta u Beogradu.

"Ono što je nama važno to je da svaki građanin Beograda, koji ima pravo glasa, to pravo može i da ostvari", rekla je Stanisavljević.

Izvot: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter