Izvor:
15.02.2018 u 18:37
0

SRBIJA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI-SRETENJE: Radno vreme pošta, pijaca, trgovina!

U Srbiji se danas i sutra obeležava Dan državnosti – Sretenje, kada pojedine prodavnice mogu biti zatvorene, neke pošte će biti dežurne, a beogradske pijace radiće normalno.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine i Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, 15. februara mogu biti zatvoreni, dok 16. februara moraju da rade najmanje od devet do 12 sati. Tokom praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada rade ceo dan, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati, saopštio je Sekretarijat za privredu.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i kraj radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, piše u saopštenju u kom se dodaje da svi trgovinski i zanatski objekti mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenom zgradama 15. februara mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata, a 16. februara mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muzički program do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluge ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Kada je reč o IDEA prodavnicama i Roda marketima širom Srbije, oni će tokom predstojećeg praznika raditi po redovnom radnom vremenu. Kompanija METRO Cash & Carry Srbija je saopštila da će svi distributivni centri te kompanije 15. i 16. februara raditi po uobičajenom radnom vremenu. Distributivni centri u Krnjači, Vidikovcu, Zemunu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu će raditi tokom celog dana, 24 sata, dok će centri Palić, Požarevac i Šabac raditi od šest do 22 sata.

Zelene pijace će 15. i 16. februara raditi uobičajeno, od šest do 19 sati, saopštilo je JKP "Gradske pijace". Garaža na pijaci "Zeleni venac" radiće od šest do 21 sati, dok će otvoreni tržni centar na Novom Beogradu, popularni "Buvljak", raditi uobičajeno od osam do 16 sati. "Dušanovac" prodaja iz vozila će se tokom praznika vršiti u redovnom radnom vremenu od 22 do šest sati, "Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac" će raditi uobičajeno od šest do 19 sati, a tržni centar "Krnjača" (cvetna pijaca) od 11 do osam sati.

Tokom Dana državnosti korisnicima će na usluzi biti ukupno 69 pošta širom Srbije, saopštile su "Pošte Srbije".

U Beogradu će dežurati nekoliko pošta, od kojih će pošta u Takovskoj 2 raditi ceo dan, dok će pošte u Savskoj, na Šumadijskom trgu, u ulici Pilota Mihajla Petrovića i u Glavnoj u Zemunu raditi od osam do 15 sati. Od osam do 19 sati, u četvrtak i petak, radiće pošte u šoping centru "Stadion" i tržnim centrima "Immo Outlet Centar" i "Novi Merkator", piše u saopštenju u kom se dodaje da će pošta u tržnom centru "Big Fashion" raditi od devet do 19 sati, a ona u "Univereksportu" od osam do 20 sati.

Tokom praznika dežuraće šest pošta u Novom Sadu, i to ona u ulici Temerinski put od osam do 20.30 sati, dok će od sedam do 20 sati raditi pošte u Teodora Mandića 23, ulici Futoški put 93c, Balzakovoj 59, Bajci Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14. U saopštenju se navodi da će po dve pošte raditi u Subotici, Kragujevcu, Nišu, Pančevu i Zrenjaninu i po jedna u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Aranđelovcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Rumenki, Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću i Pirotu. Takođe, po jedna pošta će raditi u Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Prijepolju, Čačku, Šapcu, Loznici, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i sve pošte na graničnim prelazima.

JKP "Parking servis" je saopštio da 15. i 16. februara neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Tokom praznika biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska, Kraljice Marije i Mileševska. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. U saopštenju piše da će od 17. februara naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Objekti Narodnog muzeja Niš će tokom praznika raditi od 10 do 16 sati (Cele kula, Logor "12. februar" i Arheoloska sala), dok Galerija Sinagoga neće raditi, saopštio je Narodni muzej Niš.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter