Izvor:
08.03.2018 u 17:53
0

PREMIJERKA BRNABIĆ ČESTITALA 8. MART: Celo društvo mora da se bori za emancipaciju žena!

Premijerka Ana Brnabić čestitala je svim građankama Srbije Međunarodni dan žena, poručivši da savremeni život pred nas stavlja nove izazove koji nas podsećaju da celo društvo mora da se bori za emancipaciju žena.

– Osvajanje slobode i jednakosti traže hrabrost i istrajnost svih nas. Ključnu ulogu oduvek su imali obrazovanje i poboljšanje njihovog ekonomskog i socijalnog statusa. Samo na taj način, zajedničkim snagama stvaramo društvo u kojem ne postoji rodna diskriminacija i koje pruža jednake šanse za sve građanke i građane Srbije – navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Navodeći da je današnji praznik simbol borbe za prava i jednakost žena u celom svetu, Brnabićeva je ukazala da je ovaj dan povod da se podsetimo na borbu za ženska prava, za osvajanje političkih, ekonomskih i kulturnih prava žena, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

– Čak i u nekim razvijenim evropskim zemljama, žene su stekle pravo glasa pre samo nekoliko decenija. Borba za jednako pravo na obrazovanje žena, čiji je jedan od simbola u modernom svetu dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusufi i borba za jednak ekonomski i socijalni položaj žena, teme su koje pokazuju koliko je i danas ovaj proces važan – zaključila je premijerka Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter