Izvor:
09.03.2018 u 16:31
0

POTOP KOD KRALJEVA: Izlila se Zapadna Morava, meštani u strahu!

Zbog visokog vodostaja, Zapadna Morava koja se u naselju Grdica izlila iz korita, od podneva je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Kraljevo – Oplanići.

Meštani potvrđuju da selo i naselja nisu ugrožena ali je nekoliko stotina hektara oranica ponovo pod vodom.

– Naselje je bezbedno, ali su nam njive sve poplavljene. Od mosta pa sve dole do Sirče, to je sve potopljeno. Sve je pod vodom. Kao i svake godine, – kaže Selimir Milinković iz Oplanića kod Kraljeva.

– Ostaje nam samo da gledamo u nebo, – priča Milisav Igrutinović. – Ako ne bude kiše dalje, a voda oko Čačka, Užica i Bresnice, ako one malo zaustave sa svojom vodom onda bi trebalo da se izvučemo i da prođe voda.

Ibar je u stagnaciji. Poplavljen je deo gradske plaže, a prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Kraljevu sve zavisi koliko će se brzo topiti preostali sneg i koliko će biti padavina:

– Ako otapanje snega bude usporeno, opasnost od poplava biće manja. U suprotnom, moglo bi biti problema.

Bunari Vodovoda nisu ugroženi, ali Ibrom dolazi i velika količina smeća sa uzvodnih deponija.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/Wton_fire

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter