Izvor:
09.03.2018 u 20:36
0

RASIM LJAJIĆ: Posle 27 godina pauze sutra prvi direktan let Teheran-Beograd!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Irana Hoseinom Mola Abdolahijem koji ga je obavestio da će sutra, posle skoro 27 godina, doputovati prvi avion kompanije Iran er na direktnoj liniji između Teherana i Beograda.

Avioni iranske kompanije na toj relaciji saobraćaće dva puta nedeljno, a karte na tim letovima rasprodate su sve do kraja leta ove godine. Od 19. marta između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter letovi privatne iranske aviokompanije Kešm er, za čija su prva četiri leta takodje rasprodate sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima izmedju dve zemlje i dogovorili su mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takodje će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

Ambasador Abdolahi ukazao je i da je otvorena nova stranica u odnosima Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje Srbiju kao novu turističku destinaciju, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter