Izvor:
10.03.2018 u 14:35
0

POMOĆ MLADIM BRAČNIM PAROVIMA SA SELA: Kako bi bili ohrabreni da ne odlaze u gradove u potrazi za boljim životom!

Centar za socijalni rad "Sveti Sava" odobriće do kraja godine bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima na selu.

Centar za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu odobriće do kraja godine bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima na selu, kako bi bili ohrabreni da ne odlaze u gradove u potrazi za boljim životom. U pitanju su mali grantovi od 120.000 dinara čija će se vrednost određivati u zavisnosti od konkretnog slučaja. Za prvu godinu planirano je da ovakvu vrstu pomoći dobije pet do sedam porodica.

– Podržaćemo mlade bračne parove koji imaju planove da zasnuju ili prošire neku proizvodnju koja bi davala viškove, bilo da je reč o gajenju voća, pčelarstvu ili turizmu. Ako je uslov da prošire porodicu to da se osećaju dovoljno ekonomski stabilno, onda ćemo i u tome pomoći na ovaj način – kaže Zoran Jović, direktor Centra.

On pojašnjava da će se na osnovu stepena uspešnosti za narednu godinu izdvojiti možda i više novca. Pojedine porodice se već javljaju, iako se Centar za socijalni rad "Sveti Sava" do sada nije direktno bavio pronatalitetnom politikom.

– Javila se jedna porodica koja ima mali plastenik, a treba im još jedan u kom bi uzgajali jagode. Tim naših stručnjaka procenjivaće na terenu šta je to što je mladim bračnim parovima najneophodnije. Očekujemo da do kraja godine sve već bude realizovano – kazao je direktor Centra "Sveti Sava". Timovi stručnjaka ovog centra pružaće i psihosocijalnu podrušku bračnim parovima na selu da ostvare razne druge vidove pomoći koje odobrava Grad Niš.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Youtube Printscreen/plusradio010

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter